2020-10-29 07:30:45• hírek • MTI

Iohannis: Románia ez idáig jól kezelte a COVID-19-járványt

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Románia ez idáig jól kezelte a COVID-19-járványt, és a helyzet egyelőre nem indokol teljes körű karantént – nyilatkozta szerda este Klaus Iohannis államfő.

'A hírekből arról értesülünk, hogy a járvány terjedőben van nálunk, valójában azonban mindeddig jól kezelték a helyzetet. Sajnos egyes európai országokban drasztikus intézkedések váltak szükségessé. Mi nem akarjuk ezt. Ezért mondom a lakosságnak és a hatóságoknak, hogy hatékonyan szálljunk szembe ezzel a járvánnyal, használjunk maszkot, tartsunk távolságot, tartsuk tiszteletben a higiéniai szabályokat. (...) Tegnap már szó esett az egészségügy, például az intenzív terápiás ellátás kapacitásának növeléséről. A pandémia eleje óta megkétszereződtek az intenzív terápiás helyek. Egyelőre a helyzet nem indokolja a karantént vagy a teljes lezárást' - nyilatkozta a Cotroceni-palotában Iohannis.

Az elnök hozzátette: az esetszámok azért ingadoznak egyik napról a másikra, mert például hétvégén sokkal kevesebb tesztet végeznek.

'Aggaszt az intenzív terápián ápolt személyek magas száma, és az is, hogy sajnos magas az elhalálozások száma is. Kihívást jelent a megelőzés feladata, és ez részben rajtunk múlik (maszkviselés, távolságtartás), de a kórházakon is, ahol a súlyos eseteket az intenzív osztályon ápolják' – mondta Iohannis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: